Broj 7 simbolika

Smatralo se da su nesretni svi "lihi" brojevi, a naročito oni prvi: 1, 3, 5, 7, 9, 11, 13... Naravno, najnesretniji je broj trinaest, jer je trinaest broj izdajice Jude! Vjerovalo se da nije dobro govoriti broj svoje djece, broj jedinki u svom stadu i broj svojih godina.

Ova simbolika će se vremenom izgubiti tako da će hrišćani prikazivati najčešće samo jednu ribu označavajući, kao što kaže stih iz navedenog epitafa, Ribu Nebesku. Astrološki znak Ribe počinje od 150. p.n.e. i traje do 2000. godine naše ere – u eri Ribe zapravo nastupa era Hrišćanstva kao većinske religije na planeti.

Ovaj broj ukazuje na ostvarenje ideala. Vaša vam uvjerenja i ideali daju široki pogled na život. Ne usmjeravate se na detalje na mikro razini, već stvari radije sagledavate na makro razini. Vaša sposobnost razlikovanja žita od kukolja omogućuje vam imati sveobuhvatan pogled na život. Niste ograničeni niti uhvaćeni u standardne kalupe. Ova simbolika će se vremenom izgubiti tako da će hrišćani prikazivati najčešće samo jednu ribu označavajući, kao što kaže stih iz navedenog epitafa, Ribu Nebesku. Astrološki znak Ribe počinje od 150. p.n.e. i traje do 2000. godine naše ere – u eri Ribe zapravo nastupa era Hrišćanstva kao većinske religije na planeti. zato jer biblijski broj punine je 7, a broj 6 predstavlja nesavrsenstvo ili nepotpuno. ako istrazujete malo po bibliji onda bi to sigurno znali... (nije mi jasno kako je onda broj 3 broj cjelovitosti? bar po nekoj biblijskoj osnovi) a posljednja knjiga u bibliji, Otkrivenje, nam kaze da "Ovdje je mudrost. Simbolika Broja 7 (Sedam) September 12th, 2014 Povučenost, rezervisanost, prisebnost, postojanost, analitičnost, misterioznost i velika unutrašnja mudrost su osnovne osobine koje se pripisuju simbolici broja sedam. Page 7 of 7 - SIMBOLIKA BROJA NA DRESU - posted in NBA: Andrej Kirilenko nosi broj 47 zato sto su mu inicijali u tom slucaju AK 47. He he, kako li se samo setio! :smile:

Vole mir i spokoj, ali ponekad im to ne ide baš najbolje. Oni se više koncentriraju na posao nego na ljubavnu vezu. Osmice se najbolje slažu s brojevima 2, 4, 8 i 6 i to su im najčešće idealni partneri. S brojevima 1, 5, 3, 7 i 9 se ne bi slagali u ljubavi, ali bi im bili dobri prijatelji. Poznate osobe. Ovim osobama je broj 8 sretni broj. 2,59978669 x 51,85399754 = 134,8093326 = broj dana od prvog dana zime 22. decembra do Đurđevdana 6. maja. Ova mjera poenta su podizanja ovog krsta i zato je krst „kršten“ imenom „Đurđevdanski krst“. Krug prečnika 2,59978669 ima površinu 5,308415963 m².